Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Ridderzaal

Ridderzaal Den Haag; Ridderzaal U kunt samen met uw collega’s de Ridderzaal in Den Haag bekijken. De Ridderzaal, dat is ontstaan in de 13e eeuw in opdracht van Graaf Floris V, is het middelpunt van het Binnenhof. De Ridderzaal is tegenwoordig de plek waar de Eerste en Tweede Kamer samen vergaderen, de zogenaamde Verenigde Vergadering. Deze vindt onder andere plaats op Prinsjesdag of bij het geven van toestemming voor een koninklijk huwelijk.

De Ridderzaal is sinds het begin van de 20ste eeuw niet alleen in gebruik als vergaderzaal van de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal, maar ook als zaal voor het houden van grote ontvangsten, diners, congressen en conferenties. Zo vond hier de Ronde Tafelconferentie plaats die leidde tot de erkenning van Indonesië in 1949.

De Ridderzaal is in beheer bij de Rijksgebouwendienst. Tijdens de rondleidingen kunt naast de Ridderzaal ook de Eerste Kamer en de Tweede Kamer bezocht worden.

Stel zelf uw personeelsdag in Den Haag samen met het maatwerk van ons evenementenbureau. Bekijk ook eens onze website www.workshopteam.nl voor een compleet overzicht van workshops en spelprogramma’s van Hèt EvenementenTeam.

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu