Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Gevangenpoort

Museum Gevangenpoort Den Haag; Stap in de voetsporen van de gevangen in het museum Gevangenpoort. De Gevangenpoort toont het verhaal van misdaad en straf door de eeuwen heen. Net als de Tower in London en de Conciergerie in Parijs in een eeuwenoude gevangenis zelf. Gevangenpoort werd vanaf 1420 gebruikt als gevangenis en vanaf 1882 is de poort geopend als museum.

U bevindt zich in een gevangenis, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Middeleeuwen. U bezoekt de Gajolen (cellen), de Ridderkamer, de Stockzolder, de Pijnkelder, de Examineerkamer, en de Treurkamer. U ziet schandborden en nek- en handboeien. U huivert bij de aanblik van brandijzers, beulszwaarden en beenblokken. U luistert naar verhalen over beroemde gevangenen, ontsnappingen en beulspraktijken.

Rondleiding museum Gevangenpoort Den Haag

Tijdens een bezoek aan de Gevangenpoort vertelt de gids het spannende en meeslepende verhaal over het leven van de gevangenen. Zo krijgt u te horen over ontsnappingen, strafmaatregelen, beroemde gevangenen en martelwerktuigen. De martelwerktuigen krijgt u ook te zien. Hierdoor kunt u zich goed voorstellen wat zich hier eeuwen geleden heeft afgespeeld. Het museum ligt aan de Hofvijver, naast het Binnenhof in Den Haag.

Stel zelf uw personeelsdag in Den Haag samen met het maatwerk van ons evenementenbureau. Bekijk ook eens onze website www.workshopteam.nl voor een compleet overzicht van workshops en spelprogramma’s van Hèt EvenementenTeam.

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu