Bent u op zoek naar een evenementenbureau dat al uw zorgen uit handen? Dan bent u bij Hèt EvenementenTeam aan het juiste adres!

Terugbel verzoek

Voor meer informatie zie Privacyverklaring.
Navigatie

Escher in het paleis

Escher in het paleis; Sinds 2002 wordt het museum beheerd door de ‘Stichting Escher in Het Paleis’ en is het geheel gewijd aan de 20e-eeuwse grafische kunst van meneer Escher, die omringd wordt door een gaaf gebleven 19e-eeuwse entourage. In het voormalig winterpaleis van koningin Emma huist de permanente tentoonstelling van kunstenaar M.C. Escher, die hier een wereld van optische illusies heeft gecreëerd.

Uw fantasie neemt letterlijk een loopje met u wanneer u de trap op gaat; het lijkt alsof de trappen doorlopen naar de bovenste verdieping, maar feitelijk stoppen ze bij de kamers van koningin Emma op de eerste verdieping. Een bezoek aan Escher in het Paleis is een spel van gezichtsbedrog en perspectief.

In Escher in Het paleis zijn 130 werken terug te vinden van de kunstenaar, waarbij bijna zijn gehele oeuvre te zien is. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is de zeven meter lange Metamorfose III. Deze houtsnede wordt door een bijzondere, ronde opstelling aan het publiek getoond met het doel de kijker de koppeling van eeuwigheid en oneindigheid te laten ervaren. Naast de beroemde prenten is in ‘Escher in Het Paleis’ ook vroeg werk te zien, zoals stillevens, de Italiaanse landschappen en studietekeningen van Moorse mozaïeken. Aan de hand van houtblokken en lithostenen wordt zijn werkwijze uitgelegd.

Stel zelf uw personeelsdag in Den Haag samen met het maatwerk van ons evenementenbureau. Bekijk ook eens onze website www.workshopteam.nl voor een compleet overzicht van workshops en spelprogramma’s van Hèt EvenementenTeam.

Deel deze pagina met vrienden of collega’s
Menu